1. – Zboża zawierające gluten.
2. – Skorupiaki i produkty pochodne.
3. – Jaja i produkty pochodne.
4. – Ryby i produkty pochodne.
5. – Orzeszki ziemne (arachidowe).

Menu od

- Śniadanie – Chleb graham i mieszany z masłem,
polędwica sopocka/ dżem owocowy/ ogórek kiszony.
Płatki orkiszowe na mleku z żurawiną.
Do picia: herbata rumiankowa. - Obiad – Zupa z brukselki.
Potrawka z kurczaka z ryżem parabolicznym i marchewka
z groszkiem.
Do picia: woda niegazowana - Podwieczorek – Jabłko. Jogurt naturalny z bananami i wiśniami.
(wyrób własny)
- Śniadanie – Chleb graham i mieszany z masłem,
kiełbasa krakowska / rzodkiewka/
pasta z tuńczyka z siemieniem lnianym (wyrób własny).
Płatki jaglane na mleku z musem gruszkowym.
Do picia: herbata melisa. - Obiad – Rosół z makaronem.
Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym z ziemniakami
puree i burakami.
Do picia : kompot. - Podwieczorek – Śliwka. Placek drożdżowy
z owocem sezonowym.
- Śniadanie – Chleb graham i mieszany z masłem,
pasta z piersi kurczaka z jajkiem i ogórkiem (wyrób własny)/
żółty ser/ pomidor.
Płatki kukurydziane z mlekiem i rodzynkami.
Do picia: herbata żurawina i aronia. - Obiad – Zupa z włoskiej kapusty.
Pulpety drobiowe z sosem pomidorowym,
kaszą bulgur i kapusta biała gotowana.
Do picia: woda niegazowana - Podwieczorek – Banan. Jagodowa Panna Cotta na jogurcie
naturalnym (wyrób własny)
- Śniadanie – Chleb graham i mieszany z masłem,
serek grani z rzodkiewką i szczypiorkiem /
szynka wieprzowa (wyrób własny)/ sałata.
Płatki owsiane na mleku z suszoną śliwką.
Do picia: herbata żurawina i aronia. - Obiad – Zupa krupnik z ziemniakami.
Kluski lane ze strogonowem
i surówką jesienną.
Do picia: woda niegazowana. - Podwieczorek – Gruszka. Naleśnik owsiany z serkiem naturalnym i
musem malinowym. (wyrób własny)
- Śniadanie – Bułka pszenna i chleb mieszany z masłem,
ser żółty/ pasta jajeczna z porem (wyrób własny) / ogórek
zielony. Kasza manna na mleku z truskawkami.
Do picia: herbata rooibos - Obiad – Zupa szczawiowa.
Klops z dorsza w panierce z płatków owsianych i
siemienia lnianego, ziemniaki puree,
surówka z ogórka kiszonego.
Do picia: woda niegazowana.
- Podwieczorek – Owoce do wyboru
(jabłko, mandarynka, banan, śliwka)
Alergeny
6. – Soja i produkty pochodne.
7. – Mleko i produkty pochodne.
8. – Orzechy.
9. – Seler i produkty pochodne.