Przedszkole Poznań Szczepankowo logo
Menu od
Przedszkole Poznań Szczepankowo Menu
  • Śniadanie –  Chleb graham i mieszany z masłem,
    polędwica sopocka/ dżem owocowy/ ogórek kiszony.
    Płatki orkiszowe na mleku z żurawiną.
    Do picia: herbata rumiankowa.
  • Obiad – Zupa z brukselki.
    Potrawka z kurczaka z ryżem parabolicznym i marchewka
    z groszkiem.
    Do picia: woda niegazowana
  • Podwieczorek –   Jabłko. Jogurt naturalny z bananami i wiśniami.
    (wyrób własny)
  • Śniadanie –  Chleb graham i mieszany z masłem,
    kiełbasa krakowska / rzodkiewka/
    pasta z tuńczyka z siemieniem lnianym (wyrób własny).
    Płatki jaglane na mleku z musem gruszkowym.
    Do picia: herbata melisa.
     
  • Obiad –  Rosół z makaronem.
    Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym z ziemniakami
    puree i burakami.
    Do picia : kompot.
     
  • Podwieczorek –    Śliwka. Placek drożdżowy
    z owocem sezonowym.
  • Śniadanie –  Chleb graham i mieszany z masłem,
    pasta z piersi kurczaka z jajkiem i ogórkiem (wyrób własny)/
    żółty ser/ pomidor.
    Płatki kukurydziane z mlekiem i rodzynkami.
    Do picia: herbata żurawina i aronia.
     
  • Obiad – Zupa z włoskiej kapusty.
    Pulpety drobiowe z sosem pomidorowym,
    kaszą bulgur i kapusta biała gotowana.
    Do picia: woda niegazowana
  • Podwieczorek – Banan. Jagodowa Panna Cotta na jogurcie
    naturalnym (wyrób własny)
  • Śniadanie –  Chleb graham i mieszany z masłem,
    serek grani z rzodkiewką i szczypiorkiem /
    szynka wieprzowa (wyrób własny)/ sałata.
    Płatki owsiane na mleku z suszoną śliwką.
    Do picia: herbata żurawina i aronia.
     
  • Obiad –  Zupa krupnik z ziemniakami.
    Kluski lane ze strogonowem
    i surówką jesienną.
    Do picia: woda niegazowana.
  • Podwieczorek –   Gruszka. Naleśnik owsiany z serkiem naturalnym i
    musem malinowym. (wyrób własny)
  • Śniadanie – Bułka pszenna i chleb mieszany z masłem,
    ser żółty/ pasta jajeczna z porem (wyrób własny) / ogórek
    zielony. Kasza manna na mleku z truskawkami.
    Do picia: herbata rooibos
     
  • Obiad – Zupa szczawiowa.
    Klops z dorsza w panierce z płatków owsianych i
    siemienia lnianego, ziemniaki puree,
    surówka z ogórka kiszonego.
    Do picia: woda niegazowana.
  • Podwieczorek – Owoce do wyboru
    (jabłko, mandarynka, banan, śliwka)
Alergeny

1. – Zboża zawierające gluten.
2. – Skorupiaki i produkty pochodne.
3. – Jaja i produkty pochodne.
4. – Ryby i produkty pochodne.
5. – Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. – Soja i produkty pochodne.
7. – Mleko i produkty pochodne.
8. – Orzechy.
9. – Seler i produkty pochodne.